Pàgines

IMPRIMIR

Print

16/6/08

PA DE VIENA (PROVA)



Avui he intentat fer pa de viena.
Estic molt contenta per tal com m'ha quedat. Havia probat de fer-lo de una recepta d'un llibre de la biblioteca però ahir remenant per internet vaig trobar aquesta recepta i l'he adaptada al meu aire
http://ileypanes2.tripod.com/id117.html .El problema és que he volgut fer a la mateixa cuita diferents mides de pa i els panets s'han torrat un pèl massa.(tot i que ja els hi he posat més tard..)
Aqui teniu la recepta:


Ingredients



1a massa:

  • 200 gr farina de força
  • 200 cc Aigua tèbia
  • 1/4 part de una pastilla de llevat( uns 10 gr)
2a massa:

  • 750 gr farina de força
  • 2 culleradetes de sucre
  • 2 culleradetes de sal
  • la resta del llevat
  • 400 cc de llet tèbia

Es fa la primera massa i l'he deixada reposar unes tres hores en un lloc calent. (la massa ha crescut el doble)
Llavors s'afegeixen els altres ingredients i s'amassa un bon rato.Es deixa reposar altre cop tapat amb un paper de film en un lloc calent fins que torna a duplicar el volum. Llavors es treu l'excés de aire i ja es fan les formes que vulguis. Es posa a la plata del forn untada i es tapa amb un drap de cuina fins que torni a augmentar de volum.
Es cou a 180 ªC depèn de la mida , el pa gran uns 50 m, i els panets uns 20-25 m.

Aquest és el resultat amb més aigua que no pas llet: