Avui he intentat fer pa de viena.
Estic molt contenta per tal com m'ha quedat. Havia probat de fer-lo de una recepta d'un llibre de la biblioteca però ahir remenant per internet vaig trobar aquesta recepta i l'he adaptada al meu aire http://ileypanes2.tripod.com/id117.html .El problema és que he volgut fer a la mateixa cuita diferents mides de pa i els panets s'han torrat un pèl massa.(tot i que ja els hi he posat més tard..)
Aqui teniu la recepta:
Estic molt contenta per tal com m'ha quedat. Havia probat de fer-lo de una recepta d'un llibre de la biblioteca però ahir remenant per internet vaig trobar aquesta recepta i l'he adaptada al meu aire http://ileypanes2.tripod.com/id117.html .El problema és que he volgut fer a la mateixa cuita diferents mides de pa i els panets s'han torrat un pèl massa.(tot i que ja els hi he posat més tard..)
Aqui teniu la recepta:
Ingredients
1a massa:
- 200 gr farina de força
- 200 cc Aigua tèbia
- 1/4 part de una pastilla de llevat( uns 10 gr)
2a massa:
- 750 gr farina de força
- 2 culleradetes de sucre
- 2 culleradetes de sal
- la resta del llevat
- 400 cc de llet tèbia
Es fa la primera massa i l'he deixada reposar unes tres hores en un lloc calent. (la massa ha crescut el doble)
Llavors s'afegeixen els altres ingredients i s'amassa un bon rato.Es deixa reposar altre cop tapat amb un paper de film en un lloc calent fins que torna a duplicar el volum. Llavors es treu l'excés de aire i ja es fan les formes que vulguis. Es posa a la plata del forn untada i es tapa amb un drap de cuina fins que torni a augmentar de volum.
Es cou a 180 ªC depèn de la mida , el pa gran uns 50 m, i els panets uns 20-25 m.
Aquest és el resultat amb més aigua que no pas llet:
Llavors s'afegeixen els altres ingredients i s'amassa un bon rato.Es deixa reposar altre cop tapat amb un paper de film en un lloc calent fins que torna a duplicar el volum. Llavors es treu l'excés de aire i ja es fan les formes que vulguis. Es posa a la plata del forn untada i es tapa amb un drap de cuina fins que torni a augmentar de volum.
Es cou a 180 ªC depèn de la mida , el pa gran uns 50 m, i els panets uns 20-25 m.
Aquest és el resultat amb més aigua que no pas llet:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada