Pàgines

IMPRIMIR

Print

15/3/10

CANALONS DE CARXOFA

INGREDIENTS:

1 ceba petita (uns 100gr.)

8 cors de carxofa mitjans

50 gr. de mantequilla

1/4 l. d'aigua calenta

50 gr. de farina

3 cull. de nata per líquida

4 cull de formatge parmesà

2 ous (un dur i l'altre crú)

oli d'oliva

sal

20 làmines de canalons (El pavo es una bona marca)

HO FAREM AIXÍ:

Ratllarem la ceba juntament amb els cors de carxofa als que haurem tret el pèl. ho fregirem en una cassola amb una mica d'oli d'oliva i salarem.

En una altra cassola, posarem la mantequilla, un cop fosa li incorporarem la farina, remenarem i poc a poc hi afegirem l'aigua calenta i removent constantment fins a obtenir una crema, (uns 10min. més o menys).

Fora del foc afegirem a la crema la nata líquida, també el fregit de carxofa i ceba, el formatge parmesà, l'ou dur picadet i l'ou crú batut, salarem i barrejarem bé tots els ingredients.

En una olla ampla posarem a bollir aigua suficient per coure les làmines de canalons, amb un raig d'oli, quan l'aigua bulli, afegirem les làmines una a una per tal que no s'enganxin.Un cop cuits els pasarem per aigua freda i extendrem sobre el marbre de la cuina.

En cada canaló se li posa una mica de farcit i es cagola per donarli la forma, es posen en una safata fonda untada amb mantequilla i es cubreixen amb salsa beixamel i abundant formatge ratllat per sobre.

S'enfornen a 180º fins que quedin gratinats.