Pàgines

IMPRIMIR

Print

15/7/12

ALBERGÍNIES FARCIDES

ALBERGÍNIES FARCIDES


ingredients:
1 albergínia per dues persones
Picada de porc i vedella
Ceba
Pastanaga
Beixamel (llet, maizena, farina, ceba en pols, nou moscada, sal, pebre i opcionalment un rovell d'ou)


Procediment:
Coem les albergínies fregades amb oli al forn o al microones.
Un cop cuites les buidem i afegim  la polpa amb la carn qua ja tindrem cuita junt amb la ceba , i la pastanaga ratllada. Si no ho volem gaire fi ho deixem tal qual però es pot passar per la picadora per tal que no es trobin els trossos de carn tan grans. A la mateixa paella hi poso un parell o tres cullerades de maizena i al damunt llet sense parar de remenar perquè no es facin grumolls.
Ho deixem coure una estona fent que sigui més o menys espès afegint llet o maizena depèn del cas.
Farcim les albergínies , tirem la beixamel , una llesca de formatge havartii  al damunt i ho gratinem.
Ja ho podem servir.

Verdures
Albergínia farcida segons en Fermí Puig (RAC1 10/9/2009)
Punxem l’albergínia i la posem en una safata al forn a 160º ruixada prèviament amb oli d’oliva. Deixem que es cogui una mica i la retirem perquè es refredi. Un cop freda la partim longitudinalment i la buidem per farcir. Per un altre costat agafem una ceba petita picada i la carn interior de l’albergínia que hem buidat abans. Ho barregem amb tomàquet pelat, olives negres sense pinyol, alfàbrega… tot picat. Després agafem tota aquesta mescla per farcir l’albergínia i li tirem una mica de pebre per sobre. Ho posem al forn i poc abans de treure-ho li tirem una mica de formatge parmesà a sobre sense deixar que es gratini.