Pàgines

IMPRIMIR

Print

23/4/11

Croquetes de Bacallà

Croquetes de bacallà

Són, de fet, una mescla entre bunyols i les croquetes clàssiques. Els ingredients per a 4 persones són: mig quilo de bacallà esqueixat, 2 ous frescos, 2 patates mitjanes, 4 dents d’all, fulles de julivert, una cullerada sopera de llevat en pols, 2 cullerades soperes de farina de blat i oli d’oliva verge.

El primer que cal fer és dessalar el bacallà. El rentem en aigua freda i s’esmicola. Es col·loca en un bol amb aigua i al cap de tres hores es canvia l’aigua. Repetim l’operació al cap de tres hores més i l’escorrem bé. Pelem i tallem la patata a trossos, posant-la a bullir fins que estigui cuita. L’escorrem i la triturem amb una forquilla com si volguéssim fer puré. Pelem els alls i els piquem amb el julivert. En un bol gran, hi col·loquem el bacallà, la patata, la picada d’all i julivert, els dos ous, el llevat i les dues cullerades de farina. Ho anem remenant fins a aconseguir una massa uniforme. Es deixa reposar 45 minuts. Transcorregut aquest temps, hi comencem a donar forma de “croquetes”. Posem farina blanca sobre el marbre de la cuina i hi anem posant les croquetes. Posem oli d’oliva a la paella i les comencem a daurar. Es posen a escórrer en un paper absorbent abans de servir.