Pàgines

IMPRIMIR

Print

23/4/11

RECEPTES AMB FRUITA

Les receptes del Fermí Puig

Per fer un ànec amb peres podem comprar un ànec de gla, de quilo o quilo i mig. Aquestes peces senceres són extraordinàries, però si el fem tallat a quartos, agafem els talls, els salpebrem, els passem per farina blanca i els fregim amb oli. Un cop fregits els retirem en una cassola. Amb aquell mateix oli hi farem un sofregit de ceba, all, porro, herbes aromàtiques, tomàquet i una mica de vi. Un cop fet el sofregit el tirem a la cassola amb brou de malalt o aigua i es deixa que vagi fent xup-xup. La farina que tenia l’ànec farà que la salsa vagi lligant i al final hi posem les peres (prèviament cuites amb una mica de sucre). Si posem les peres crues les hem de tirar a la cassola l’últim quart d’hora perquè es coguin. La pera no donarà un gust gaire extraordinari a l’ànec, però ajudarà a rebaixar-li el greix i li donarà un contrast de gustos. Tot plegat ha de coure entre tres quarts d’hora i una hora.

Una altra possibilitat és fer l’ànec sencer, salpebrat amb pells de taronja a dins. Es fa en una cassola al forn amb una mica d’oli i ginebró. Un cop cuit es pot acompanyar amb pomes de les vermelles o préssecs. La fruita es talla a grills grans i amb pell. La fruita la caramel·litzem primer una mica a la paella amb una mica de mantega. Es posen amb l’ànec al forn i fem la nostra salsa a banda per tirar-ho a sobre.

Les receptes dels oients


Pollastre amb peres – Anna López (Blanes)

Pelem les peres i les bullim. Salem el pollastre i el fregim en una paella tallat a quarts. A banda fem un picada amb galeta, all i julivert, sal, pebre i una mica de vinagre. Fem un sofregit de ceba i tomàquet, on afegim també una mica de porro i pastanaga per donar-li més gust. Quan ja agafa color hi posem el pollastre i la salsa picada que hem fet abans i tapem la cassola. Es cou al forn tres quarts d’hora. A continuació hi afegim les peres i ho deixem coure 5 o 10 minuts vigilant que no ens quedem sense suc.

Rap amb poma al cava – Berta (Terrassa)

En una paella amb oli hi tirem un grapat de pinyons torrats i un rajolí de vinagre de Mòdena. Deixem que redueixi. Ho retirem. Posem de nou oli i una mica de mantega a la paella i sofregim ceba. Quan es comenci a quedar daurada hi tirem poma tallada petita i una mica de cava. S’ha de deixar fer a poc a poc a foc baix. En una altra paella fregim el rap. Quan comença a daurar-se el traiem i el posem en una safata pel forn. Li tirem per sobre l’oli amb el vinagre i els pinyons que hem fet abans. Es deixa fer al forn uns 8 o 10 minuts. Ho servim en una safata amb els pinyons, la poma i la salsa que ens ha quedat per sobre. Es pot tirar també una mica d’all i julivert per sobre.

Llenguado amb pinya – Núria Garcia (Sant Celoni)


Tallem la ceba en làmines i la fregim amb oli a la paella. Abans que quedi rossa hi tirem un got de vi blanc i pinya natural tallada a trossos. Mentrestant escalfem el forn a 180 graus. En una safata hi posem oli, el llenguado cru, el sofregit de ceba i la pinya. Ho tapem amb paper de forn o paper d’alumini perquè cogui com si fos papillota. També s’hi poden afegir gambes petites pelades o pastanaga tallada petita per completar el plat.

Aquesta recepta també la faig en altres ocasions canviant el llenguado per llom de porc prèviament fregit mirant que no quedi sec.