Pàgines

IMPRIMIR

Print

30/3/09

PASTÍS GELAT DE CAFÈ




INGREDIENTS

  • 4 Rovells d 'ou
  • 6 cullerades de sucre
  • 4 clares a punt de neu
  • 1/2 kg de nata muntada
  • 4 culleradetes de nescafè
  • 1/4 kg de melindros.

PROCEDIMENT

  1. Posar al fons d'un moltlle els melindros i tirar la barreja de tots els ingredients al damunt. Deixar al congelador i treure un ratet abans per menjar-lo.
  2. El podem decorar com vulguem jo normalent hi tiro pols de nescafè.O es pot fer una glaça.

PASTÍS DE MADUIXES




INGREDIENTS (amb aquestes mides en surten 2 de petits)
  • 1 Kg de maduixes
  • 1/2 kg de mata muntada o de formatge quark
  • 1 paquet de gelatina Royal amb gust de maduixa (2 sobres)
  • 1 cullerada de propina de gelatina neutre
  • 12 cullerades de sucre


PROCEDIMENT
  1. Netegem les maduixes i les trinxem
  2. Fonem la gelatina amb una mica de líquid calent (pot ser llet, aigua o nata líquida) i també hi poso el sucre.
  3. Ho barregem tot i ho enmotllem fins que s'hagi pres.
  4. Es pot decorar com es vulgui

LLUÇ AMB GAMBES I ESPÀRRECS


INGREDIENTS


  • 8 Talls de lluç
  • 8 gambes
  • 250 gr cloïsses
  • espàrrecs (o pèsols)
  • farina, alls, julivert oli

PROCEDIMENT

  1. Coem en olles separades les cloïsses i els espàrrecs (la recepta original era amb pèsols)guardant l'aigua de cocció.
  2. Fregim el lluç enfarinat amb l'oli i llavors fem el mateix amb les gambes pelades.
  3. En l'oli que ens ha quedat hi posem 2 o 3 grans d'all laminats i quan s'han cuit una mica hi posem el lluç , les gambes, els espàrrecs i les cloïsses.
  4. Hi afegim el caldo de coure els espàrrecs , una mica de julivert i deixem que faci la xup-xup fins que s'espessegi al punt.

26/2/09

MATÓ




  • INGREDIENTS

  • 1 l de llet . Millor de cabra però pot ser de vaca

  • 1 cullerada radsa de calcio lactato o bé el suc de una llimona




    PROCEDIMENT

  • Posar la llet al foc i quan arrenqui al bull es treu i es tira la llimona o el lactat de calç sense parar de remenar.

  • Es deixa reposar una mica, es cola i es posaals recipients

  • De un litre de llet de cabra (semidesnatada) en surt un quart de quilo de mató.


ALLIOLI SENSE OU

INGREDIENTS
  • 1 gra d'all pelat
  • 100 ml. llet
  • 200 ml. oli
PROCEDIMENT
  1. Es trinxa al minipimer l'all, s'hi afegeix la llet i anem afegint l'oli de mica en mica

BACALLÀ DE NADAL


INGREDIENTS


  • Bacallà dessalat o bé frec i salat del dia abans

  • Melmelada de tomàquet

  • 100 ml. llet

  • 200 ml oli de blat

  • 1 gra d'all

  • 4 gambes

PROCEDIMENT



  1. Es cou el bacallà en una caçola amb aigua i una fulla de llaurer .Es treu del foc quan faci espuma. Escórre'l.

  2. Fer un allioli amb l'all pelat, la llet i l'oli.

  3. Fer un llit amb la salsa de tomàquet, psem el damunt el bacalla, llavors una cullerada de l'allioli i per decorar una gamba o llagostí passat per la paella.

  4. Gratinar-ho uns minuts.



24/2/09

TIRAMISÚ DE MADUIXES



INGREDIENTS




  • 700 dr de mascarpone (2 tarrines)


  • 2 rovells d'ou


  • 175 gr de sucre


  • 175 galetes de xocolata


  • 75 gr de mantega


  • melmelada de gerds (a bé maduixes trinxades amb sucre)


PROCEDIMENT




  1. Trinxar les galetes i barrejar-les amb la mantega fosa (en lloc de fer servir galetes de xocolata jo hi afegeixo 2 cullerades de cola-cao)


  2. Es forra un motlle o copes individuals amb aquesta pasta.


  3. Es barregen els dos rovells amb el sucre i el formatge.


  4. Es reparteix al damunt de les galetes


  5. Per últim hi posem les maduixes trinxades.