Pàgines

IMPRIMIR

Print

5/4/10

BACALLA A LA MEVA MANERA


Faig servir bacallà fresc. En faig fer 2 filets. El salo i el guardo a la nevera (2 o 3 dies)
Per coure'l el poso en una cassola cobert d'aigua freda. El poso al foc i quan arrenca el bull el trec i el deixo que s'acabi de coure uns minuts més. L'escorro.



MANERA 1(Amb salsa de gambes)

Apart pelo unes quantes gambes i les freigeixo enfarinades(les guardo).



Faig un sucfregit amb una ceba i tomàquet i hi afegeigo els caps i les clofolles de les gambes que abans hauré fregit i flambejat amb conyac. Hi poso uns 100 cl de crema de llet. Ho trinxo tot i ho passo pel xino.



Abans de servir ho monto posant una mica de la salsa per sota i per sobre i al damunt una gamba. Ho poso al forn uns moments sense que es torri i ... ja està!!



MANERA 2 (Bacallà de nadal)

Muntem el bacallà amb una mica de tomàquet fregit a sota i al damunt hi posem una mica d'allioli sense ou ( triturant un gra d'all i afegint-hi llet (100 ml) i oli (200 ml)). Una gamba al damunt fregida abans i el gratinem.



MANERA 3 (A la blanqui colloni)

Picar 4 grans d'all fins que quedi una pasta fina. Posem aquesta pasta al fons de una cassola amb dos rovells d'ou i dues mitads d'ou dur, i una mica d'oli.Es posa el bacallà al damunt i es tapa sacsejant sense parar fins que quedi una consistència de crema clara.



MANERA 4 (Bacallà a la mel amb ceba confitada)

Ofegar una ceba tallada fins que quedi toba i afegir-hi una cullerada sopera de mel. Posar aquesta ceba en una plata que pugui anar al forn, al damunt el bacallà, ho cobrim amb una beixamel clareta i ho posem al forn a gratinar.



MANERA 5 (Gratinat a la crema de mel amb espinaques)

Enrossir una mica de farina en una cassola i afegir-hi 3/4 parts de l'aigua de coure el bacallà, afegir-hi 2 tases de mel i 1/4 l. crema de llet. Deixar arrencar el bull. Muntal el plat amb la salsa, un llit d'espinaques, el bacallà al damunt, una mica de salsa, formatge ratllar i gratinar-lo al forn.