Pàgines

IMPRIMIR

Print

2/4/10

MONA DE SARA

PASTÍS SARA

Ingredients per a un pastís:

  • 1 pa de pessic
  • Almívar
  • Melmelada d’albercoc
  • Ametlla laminada
  • Sucre llustre

Per a la crema de mantega:

  • 200 g de sucre
  • 50 g de aigua
  • 4 rovells
  • 250 g de mantega pomada
  • Licor (opcional)
  1. Bulliu l’aigua amb el sucre durant 3-4 minuts fins aconseguir un almívar.
  2. Afegiu aquest almívar en forma de fil sobre els rovells sense deixar de batre amb la batedora elèctrica.
  3. Incorporeu-hi un rajolí de licor, si voleu.
  4. Acabeu afegint la mantega pomada. Reserveu-ho.

Muntatge del pastís:

  • Talleu el pa de pessic en dues o tres rodanxes iguals.
  • Banyeu-les amb una mica de almívar aromatitzat i farciu-lo amb una fina capa de melmelada. Torneu a col·locar el pa de pessic d’una sola peça.
  • Cobriu-lo amb la crema de mantega i enganxeu l’ametlla laminada al voltant.
  • Empolsineu amb sucre llustre
  • Decoreu al gust