Al Japó… també fan truites04/02/2010
Les truites són un món inacabable i les últimes setmanes n’hem estat testimonis. Aquest dijous n’hem fet l’última entrega amb en Fermí Puig. Hem repassat les més tradicionals i hem conegut les més innovadores.
Les receptes d’en Fermí Puig
TAMAGOYAKI (Truita japonesa)
Truita ideal per endur-se amb una carmanyola. És una truita semblant a una crêppe que originalment es fa amb una paella quadrada però ho podem fer amb qualsevol paella. Fem una truita fina i la girem tres vegades. Un cop feta hi afegim el farcit, normalment de verduretes, al gust. Llavors l’embolicarem com si fos un rotlle de sushi i un cop enrotllada la tallarem a rodanxes.
Les receptes dels oients
TRUITA AMB NOCILLA – Carme
Fem una truita amb el mètode tradicional i quan estigui feta hi aboquem dues cullerades de Nocilla, a mode de xocolata desfeta. Aquest és el resultat d’un repte dels fills de la Carme.
TRUITA FARCIDA DE FORMATGE – Mercè
Fem una truita farcida de formatge, a ser possible que es fongui ràpid
TRUITA-PIZZA D’ESPINACS AMB MARIE BRIZARD – Vitu
Fem els espinacs a la catalana i el Marie Brizard per una banda. Per l’altra, agafem els ous i els escumen a punt de neu. Després, afegim mantega sobre el plat on dipositarem l’ou escumat. Després només cal afegir els espinacs a sobre de l’ou i ho posem directament al forn durant uns 10-15 min. o bé quan l’ou estigui ben ros.
TRUITA D’ENCIAM I TOMÀQUET – Joan Marc
Senzill i ideal per aprofitar el menjar que ens sobra. Passem l’enciam i el tomàquet un momentet per la paella i, a continuació, hi afegim l’ou prèviament batut.
TRUITA PIZZA – Carme Garcia
Fem una truita de patates normal, sense ceba ni altres complements. Després posem per sobre ketchup o tomàquet fregit, fem una altra capa amb formatge per fondre i, a sobre, pernil dolç. Acabem posant formatge rallat. Posteriorment, endinsem la truita pizza a l’interior del forn fins que el formatge superior es torri una mica. Amb molta acceptació pels nens!
TRUITA D’ESPINACS – Eloi
Rentem els espinacs i els bullim. Tallem la cansalada a daus i la saltegem a la paella amb una mica d’oli. A la mateixa paella, hi afegim els espinacs, ja escorreguts i picats, i els ofeguem junt amb la cansalada. Tot plegat ho condimentem amb nou moscada i pinyons. Una vegada tenim els espinacs preparats, batem els ous i fem quatre truites rodones. Cadascuna la farcim amb una llenca de formatge i unes cullerades d’espinacs.
TRUITA DE CARXOFES, POMA I BOTIFARRA – Isabel
Escorrem les carxofes i la tallem a làmines. Pelem la poma, en traiem el cor i la tallem a daus. Daurem la poma amb oli d’oliva i afegim els pinyons i la botifarra. Remenem una mica i de seguida afegim la carxofa que tenim preparada. Remenem amb suavitat i retirem del foc. Batem els ous amb una mica de sal i els ajuntem amb la carxofa. I que qualli la truita.
TRUITA DE TOMÀQUETS – Georgina
Tallem la ceba tendra ben petita i la daurem fins que estigui ben tova. Mentrestant, rentem els tomàquets, els tallem a rodanxes i els fregim lleugerament amb la ceba. Després, ho condimentem amb orenga i sal i ho reservem per més tard. Batem els ous en un bol i afegim formatge emmental ratllat. Barregem i aboquem els ous amb formatge en un motlle que prèviament hem untat amb una mica de mantega. Distribuïm el tomàquet i la ceba i coem la truita al forn uns 20 minuts a 180º.
TRUITA D’ESCAROLA – Bàrbara
Netegem l’escarola i l’escorrem. Posem una paella al foc amb oli a escalfar. Agafem uns alls tendres i els pelem i tallem a trossos. Posem l’escarola i els alls tendres a la paella per saltar fins que sigui tot ros. Mentrestant, batem els ous en un bol. Un cop estigui a punt l’escarola i els alls, ho afegim al bol, salem al gust i aboquem a la paella. Només faltarà fer la truita de la manera tradicional!
TRUITA DE PATATA AMB SUC – Sebastià
Fem una truitat de patata tradicional, no massa gruixuda. Després, agafem una cassola de fang i fem un sofregit de ceba, tomàquet, all, julivert i ametlles. Un cop el tinguem lligat i espès, afegim al damunt la truita, que haurem tallat a quarts, i la cobrim amb una miqueta d’aigua o de brou de verdures. Deixem que faci “xup xup” i llestos!
TRUITA EN ESCABETX – Jaume
Tallem a tacs la truita de patates que elaborem i la deixem en escabetx a la nevera durant un o dies dies. L’escabetx hauria de ser d’aquells que són una mica lligadets, amb un punt de farina.
Tombem truites de tota mena28/01/2010
Seguim cuinant truites però, aquest cop, amb ous. Amb en Fermí Puign’hem preparat a la francesa, amb pa amb tomàquet o amb les sobres de pasta o verdura del dia abans.
La recepta d’en Fermí Puig:
TRUITA DE CLARES D’OU AMB SOBRASSADA
Talles la sobrassada molt fineta. Bats les clares d’ou amb una punteta de sal com si anessis a fer una truita. Llavors les avoques a la paella amb una mica d’oli. Veuràs que les clares es bufen com quan fem un ou ferrat. A mig bufar, hi afegim les llesquetes de sobrassada i li donem la volta a la truita.
Les receptes dels oients:
TRUITA DE MACARRONS –Josep Maria (barri de Sant Pere)
Agafeu els macarrons que sempre ens sobren quan preparem pasta i que mai sabem què fer amb ells, ja que no n’hi ha ni per a un plat, i els barregem amb l’ou. Llavors els tirem a la paella com si féssim una truita de patata i estan boníssims!!
TRUITA DE VERDURES REAPROFITADES –Gemma (Barcelona)
A banda de les truites considerades “normals”, sovint faig truites de la verdura amb les sobres del dia anterior. Normalment de bledes, cigrons o de coliflor amb mongetes seques. Primer es passa la verdura per la paella amb una miqueta d’oli, dues voltes i s’hi afegeix l’ou. Gemma de BCN
TRUITA DE PA AMB TOMÀQUET – Andreu
Batem els ous i hi posem una mica de sal. Suquem el pa amb tomàquet per les dos cares i li tallem la crosta. El pernil també el tallem a trossets petits.
Posem la paella al foc amb una mica d’oli i quan ja estigui calenta, hi tirem els ous i deixem que l’ou es qualli una mica. Llavors posem el pernil fent una capa, el pa i un altre capa de pernil. Donem la volta a la truita com si fos de patates i la deixem coure fins que estigui ben feta.
TRUITA DE SAMFAINA – Penélope
Tallem mig quilo de pebrots i una albergínia a trossos petits. Ho posem a la paella a fregir a foc lent. Quan estigui fregit, hi afegim dos tomàquets pelats també a trossets. Després, a part en un bol, es mescla la samfaina amb l’ou batut i es deixa reposar cinc minuts. Llavors es posa una mica d’oli a la paella quan estigui calenta i es cou volta i volta. Si la deixem reposar fins al dia següent encara estarà més bona.
TRUITA DE BOTIFARRA I BOLETS – Rosa
Netegem, escorrem i trossegem els bolets. En una paella amb oli fregim els bolets perquè perdin la humitat. Hi afegim uns daus petits de pernil salat i una mica de julivert i ho fregim una mica. A banda, trossegem la botifarra i la coem a la planxa o en una paella. En un bol, batem els ous i hi posem sal (poca, perquè el pernil ja és salat) i hi afegim tots els altres ingredients: bolets, pernil i botifarra. Llavors ja podem fer la truita a la paella com qualsevol altre.
TRUITA DE CARXOFES – Anna
Agafem les carxofes i els hi tallem la part de baix. Tot seguit, apartem les fulles més fortes i fem servir les més blanques i tendres. Trossegem les carxofes i les salarem una miqueta. En una paella fregirem les carxofes, amb una mica d’oli, fins que quedin daurades. Després agafem els ous, els batem i salem la mescla.
A la paella, hi posem una mica d’oli i, quan aquest sigui calent, hi posem les carxofes i l’ou batut. Remenarem perquè els ingredients es barregin bé, i esperem una mica. Donem la volta a la truita i la servim.
TRUITA AMB SOBRASSADA – Núria
Bateu els ous i afegiu-hi una mica de sal i la sobrassada desfeta a trossets petits, sense el budell. Poseu una mica d’oli en una paella i, quan sigui roent, tireu-hi la barreja de l’ou amb la sobrassada. Fregiu la truita a la francesa.
TRUITA DE PATATES FREGIDES – Ferran Minuesa
Agafem una bossa de patates fregides bones. Les estoves amb l’ou batut uns 20 min. Després, afegeixes a la mescla una miqueta de sal, però poca ja que les patates fregides ja són força salades. Tot seguit, daurem la ceba i l’afegim. I llest.
TRUITA A LA PAISANA – Toti
S’agafa la verdura que ha sobrat del dia anterior, es salteja amb all, pernil salat tallat petit, salsa de tomata i un raig de conyac i això s’utilitza de farcit.
Es baten els ous es tiren a la paella, es deixa quallar, es posa el farcit al mig i es cargola la truita. Per acabar, es decora amb una llesca de pernil fregida a sobre la truita.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada