Pàgines

IMPRIMIR

Print

2/4/10

MONA DE GEMA

PASTÍS DE GEMA

Ingredients:

  • 1 pa de pessic
  • Almívar

Per a la gema:

  • 3 ous
  • Sucre (el mateix pes que el dels ous)
  • Gotes de suc de llimona
  1. Peseu en una balança els tres ous amb closca.
  2. Peseu el mateix pes dels ous en sucre.
  3. Dins un cassó, a foc suau, coeu els ous amb el sucre i unes gotes de suc de llimona.
  4. Remeneu-ho sense parar fins que aconseguiu una crema.
  5. Aboqueu-la sobre el marbre perquè es refredi ràpidament.

El.laboració:

  1. Talleu el pa de pessic en tres llesques igualades. Ruixeu-les amb una mica d’almívar aromatitzat i farciu-les amb la melmelada o amb gema, tornant col·locant el pa de pessic d’una sola peça.
  2. Cobriu-lo amb més gema per totes les parts.
  3. Enganxeu granets d’ametlla pels voltants o fideus de xocolata.
  4. Col·loqueu a sobre els guarniments que heu elaborat i acabeu la mona amb ous de xocolata, plomes de colors, confitura de cirera….