Calçotada de faves i pèsols11/02/2010
És època de faves i pèsols. Conscients d’això, li hem demanat a en Fermí Puig que ens aconsellés sobre com preparar un plat que, a més, és molt propi de la nostra terra. A més, ens han recomanat menjar faves a manera de calçots.
Les receptes dels oients
FAVES PUNXADES – Josep (Maspujols), Joan (Terrassa)
Coem les faves (i els pèsols) al punt. Amb un filferro, punxem les faves i les posem en foc viu. Quan hi ha fumera vol dir que les faves estan ben fetes. Ja les podem degustar, ja sigui amb salsa de romesco o vinagreta, tal i com si es tractés de calçots. En el filferro, les faves es poden acompanyar de cargols.
FAVES ENDOLCIDES – Maria Neus (Bescanó), Carme
Preparem a olla pressió faves i pèsols amb botifarra fresca, menta i all tendre. Amb el fi d’endolcir les faves, afegim salt i sucre a la recepte, que es complementa amb vi negre. En comptes de sucre, una altra alternativa per endolcir les faves és rallar-les amb xocolata de la pedra.
ESTOFAT DE PÈSOLS I FAVES – Clàudia (Sant Fruitós de Bages)
Fem un estofat de pèsols i faves que inclou calamars i cansalada. Primer preparem un sofregit, on després hi aboquem els pèsols. Ho deixem en cocció deu minuts. Passat aquest temps, hi afegim les faves, els calamars i la cansalada prèviament saltejats. Tot plegat ho coem durant deu minuts més.
PÈSOLS I FAVES OFEGATS – Iolanda (Salt)
En una olla rossegem cansalada, alls i ceba. Després afegim les faves i els pèsols, amb herbetes i bull negre. Hi aboquem una tassa d’aigua, salpebrem al gust i, amb un plat fondo, tapem l’olla.
RISSOTTO DE PÈSOLS I FAVES – Joan (Terrassa)
Utilitzem una recepta clàssica de rissotto de pèsols, però a més hi afegim faves. Els pèsols i les faves s’adapten perfectament al rissotto, sobretot si aquest queda cremós.
FAVES, PÈSOLS, MENTA I XOCOLOTA – Raquel (Solsona)
Primer tallem cansalada a daus, que els daurem en una cassola amb oli calent. A la mateixa cassola, hi afegim tomàquet, alls i cebes i, després, les faves i els pèsols que abans hem esbandit. Uns minuts més tard, afegim la xocolata per fondre i ho deixem coure a foc lent. Finalment, i abans de tancar el foc, encara hi posem botifarra de sang. Tot plegat, es decora amb unes fulles de menta.
SÈPIA AMB PÈSOLS I FAVES – Òscar (Sant Gervasi)
Fem una sèpia cuita amb all, ceba i pastanagues. La complementem amb una guarnició de pèsols i faves, a la qual podem afegir-hi unes quantes ametlles picades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada