Pàgines

IMPRIMIR

Print

2/4/10

TRUITES SENSE OU


Les truites sense ou existeixen21/01/2010


truita sense ouPer dir que una cosa és impossible o incompleta, s’utilitza la dita “és com fer una truita sense ou”. Fermí Puig, però, ha demostrat que no només són possibles sinó que també poden ser molt suculentes.


La recepta d’Antoni Hernández, el peixater de La mar de Gràcia:


Es pelen i es tallen les patates com si anéssim a preparar una truita de patates i quan les posem al foc hi afegim unes fulles de llorer perquè n’agafin l’aroma. Quan tenim les patates fregidetes, les apartem. Llavors, en un morter piquem un alls i hi afegim molla de pa que tinguéssim eixut remullada amb aigua i vinagre. També hi afegim una mica de safrà. De tot plegat en farem una mescla que suplirà els ous. La massa es barreja amb les patates i tot seguit ja es pot fer la truita amb tota normalitat.


Les receptes dels oients:


TRUITA DE PATATES SENSE OU – Carles



Quan a casa fem truita sense ou, la preparem igual que la truita convencional, simplement substituïm l’ou batut per una mescla d’una tassa de llet de soja i mitja de farina de cigrons.


TRUITA DE VERDURES SENSE OU – Núria



Pelar les verdures i tallar-les en quadradets. Fregir en abundant oli i al cap de 5 minuts, picar la ceba i afegir amb les verdures. Amb farina de cigrons, llevat, cúrcuma, sal i kuzú, vas afegint aigua fins a fer una mescla de consistència semblant a l’ou batut. Afegir les verdures a la mescla i daurar a la paella. Tombar la truita. Sense ou, la truita necessitarà més temps per estar feta.


RECEPTA SUÏSSA – Montserrat


Coem les patates amb pell en una olla amb aigua i sal. Un cop bullides i refredades, ratllem les patates i la ceba i ho posem en un bol on ho salarem i empebrarem. Amb una forquilla ho mesclarem.


Després ho abocarem en una paella que abans haurem untat bé de mantega i compactem bé la massa. Tot seguit, preparem la truita amb el procés habitual, a foc baix.


TRUITA DE PATATES VEGANA – Clara


Pelar i tallar les patates i les cebes. Es posa a escalfar l’oli d’oliva i un cop llest per fregir, s’hi afegeixen les patates i les cebes. Un cop fregides, s’escorren bé de l’oli i s’hi afegeix la sal.


A banda, Preparar un bol de mida grossa amb la farina i l’aigua i remenar-ho bé. Un cop preparada la barreja, s’afegeixen les patates i la ceba i es barreja tot junt. A continuació, es prepara la truita com qualsevol truita de patates però cal anar xafant la mescla amb una forquilla. És molt important anar poc a poc perquè aquesta mescla no és tan consistent quan està calenta, com ho és l’ou.


TRUITA DE BOLETS SENSE OU – Ignasi


Coem les patates al vapor i les tallem gruixudes. Netegem els bolets amb un drap humit i també els laminem. Els daurem en una paella amb oli a foc viu i amb el mateix oli, després hi fregim l’all.


Tot plegat ho mesclem amb un got de llet de soja o aigua i tres cullerades de llevat en un bol gran, empebrem al gust i hi afegim julivert picat. Ho aboquem a la paella amb oli i ho deixem tapat 10 min a foc baix. Girem la truita i la daurem per l’altre cantó.


TRUITA DE XOCOLATA – Xavier Cabanes


És molt fàcil de fer però és boníssima com a postres. És tan senzill com agafar xocolata negre per postres i passar-la pel triturador fins que quedi força desfeta. Llavors fem una truita a la francesa normal però, just abans de plegar-la, li posem la xocolata dins i la tanquem.