Pàgines

IMPRIMIR

Print

2/4/10

VERDURES


Verdures per començar la temporada

Les receptes dels nostres oients
Bunyols de carbassó – Núria
S’agafa un carbassó i es pela una mica la pell. Es ratlla. Per un altre costat separem les iemes i les clares d’ou. Remenem el carbassó amb julivert i farina. Muntem les clares d’ou i les afegim poc a poc al bol de la massa perquè no ens quedi líquid. Les tirem en cullaradetes a la paella amb oli calent o al forn.
Amanida d’espinacs i formatge – Anna
Per fer-la es necessiten espinacs crus, formatge fresc i tomàquet d’amanir. Es renten bé els espinacs i es posen al centre del plat. Amb un tallapastes se li dóna forma rodona, i tant al damunt com al voltant s’hi posa el formatge i el tomàquet a daus. S’amaneix amb una vinagreta de mel i fruits secs (pinyons, panses i nous).
Tomàquets farcits amb botifarra – Georgina
Es necessiten tomàquets grosses madurs i es parteixen per la meïtat. Es buiden i es retiren. En una paella es desfà la botifarra i s’hi tira all i julivert. S’hi afegeix una mica de pa remullat amb llet, i es cou tot (la botifarra desfeta, l’all i julivert i el tomàquet que havíem buidat) amb oli. Després només falta farcir els tomàquets. També es poden gratinar.
Amanida Setembre – Joves estudiants que comparteixen pis
Es fa amb espinacs crus, taronja i tonyina.
També proposen la recepta Momo’s Dream salad amb canonges, tonyina, ou dur rallat, vinagreta de iogurt i formatge feta, i l’Amanida univers, que la podem fer barrejant varietats d’enciam, tires de formatge unides per un tros de pastanaga, olives i codonyat.
Carbassó amb patates – Almudena i Rubèn
No té més secret que saltejar el carbassó amb patates. També es pot gratinar.

Tempures de flors de carbassó – Albert Martínez (Barcelona)
S’agafen les flors de carbassó i s’arrebossen amb la pasta de farina en aigua i gel, i es fregeixen.

Espinacs frescos saltejats – Berta Ferrer
Es saltegen els espinacs frescos amb ceba, panses i xampinyons i al final un parell de gambes grans fregidetes tipus tempura. També proposa una recepta per fer verdures al forn: Es talla molt petit mig carbassó, mitja albergínia, una pastanaga gran i una ceba tendra mitjana. En un bol es barregen dos ous i 400ml de crema de llet. Es barreja la verdura amb els ous i la crema de llet i es posar en una safata de forn amb formatge per fondre o bé es gratina per sobre. S’ha de fornejar a 200º durant 50 minuts.